26 september 2001, Scottsdale - Tucson

Woensdagochtend zijn we weer vroeg bij de motoren en binden onze bagage er weer op voor weer een dag prachtig motorrijden. Ontbijten doen we eenvoudig met een geroosterde boterham met jam en een kop koffie die in de lounge te krijgen is.

Via Apache Junction komen we alweer op een schitterende bochtige weg waar we een spookstadje tegenkomen, het is een oude mijnstad die ze zo’n 25 jaar geleden met huizen en voorwerpen uit alle windstreken daar opgebouwd hebben als toeristische attractie.

Het ziet er allemaal heel leuk en rommelig uit met al die werktuigen en machines uit vervlogen tijden. We praten daar nog even met een oorlogsveteraan die in de tweede wereldoorlog in Europa heeft gevochten bij de Royal Airforce.

Spookstadje Lost Dutchman

Als we onze weg vervolgen komen we langs een park dat "The Lost Dutchman" heet, het verhaal gaat dat het echter om een Duitser gaat die daar zijn sporen heeft nagelaten.

Even voorbij het park stoppen we in Tortilla Flat waar we een blikje Coca Cola drinken en de kaart bekijken. Het vervolg van de weg is net zo mooi bochtig als daarvoor maar de weg heeft helaas net een oppervlaktebehandling ondergaan, allemaal split dus.

Maar het kan nog gekker : Na enkele mijlen worden we geconfronteerd met een onverharde weg, met afdalingen dat wil je niet weten zo steil dat je er slechts stapvoets door de bochten kunt gaan.

Cock op de Fatboy

We komen op de Roosevelt Dam, waar we een prachtig uitzicht over het Theodore Roosevelt Lake hebben. Na het ongeasfalteerde avontuur komt de beloning, we komen op een schitterend nieuwe asfaltweg die is aangelegd door wegenbouwers die gelukkig voor ons geen richting kunnen houden want de bochten waar je minutenlang in ligt zijn niet van de lucht zodat we er met volle teugen van kunnen genieten.

Ook hier wemelt het van de cactussen zover het oog rijkt. We rijden via Cental Heights en Claypool door de Pinal Mountens en nemen bij Superior weg 177 naar Oracle. Onderweg komen we langs een gigantische kopermijn waarvan de diepte zeker 100 tot 150 meter is, daarover zijn de meningen verdeeld, en waar de dumpers af en aanrijden om het afgegraven materiaal af te voeren.

Vervolgens passeren we vele dorpjes zoals Kelvin, Kearny, Hayden, Duddleyville en Mammoth en rijden op de flanken van Mount Lemmon door een prachtig gebied naar Tucson waar we even moeten zoeken naar onze overnachtingsplaats.

We verblijven vandaag op de "Tanque Verde Ranch", wat meer weg heeft van Center Parks dan van een ranch. We logeren in schitterende huisjes met woon en slaapkamer, open haard en keuken. We komen daar om 18.00 uur na 245 mijl in het donker aan dus van dat gebeuren hebben we niet veel gezien.

Tanque Verde is niet zo berekend op motorrijders maar meer op wandelaars en paardenliefhebbers. We hebben s’avonds wel lekker gegeten en bij de receptie wat blikjes gehaald waarmee we na het eten heerlijk in een van de huisjes hebben gezeten om de ervaringen van deze dag weer op te halen. Ook worden er weer de nodige moppen verteld zodat we ook nog wel eens de kramp in de kaken krijgen van het lachen. Moe en voldaan ging iedereen weer naar bed voor een welverdiende nachtrust.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |